هرکسی که وارد یک فروشگاه بزرگ در وسط شهری شلوغ شود، حتما با خود فکر می کند که صنعت لباس فروشیچقدر شلوغ است و به اصطلاح خودمانی “چقدر دست زیاد است” اما حقیقت این است که در این بازار هرچقدر فروشنده زیاد باشد، باز هم جا برای افراد جدیدتر هست! مخصوصا به عنوان یک مغازه تک فروشی یا عمده فروشی لباس اگر سبک لباس های شما جدیدتر و همینطور به سلیقه مشتریان نزدیک تر باشد می توانید پیشرفت کنید.
اما این کار اصلا به سادگی که فکر می شود نیست. برای اینکه در صنف تک فروشی و عمده فروشی لباس جایی پیدا کنید باید موارد زیادی را مدنظر قرار دهید. مثلا لازم است از مدهای منطقه و شهر خود باخبر باشید. بدانید بقیه همکاران تان مشغول چه کاری هستند؟ از عمده فروشی لباس خرید می کنند یا تولیدکننده لباس؟ بدانید فیلم های روز، سبک های موسیقی و … چطور بر سلیقه مشتریان اثر می گذارند.
یک نکته دیگر: برای فعالیت در صنف تک فروشی و عمده فروشی لباس باید واقعا به آن علاقه داشته باشید. مثلرستوران داری، موبایل فروشی و شیرینی فروشی و….! فعالیت در زمینه خرده فروشی و عمده فروشی لباس به خلاقیت، تلاش و کار زیاد احتیاج خواهید داشت.
حال اگر از باز کردن مغازه خرده فروشی یا عمده فروشی لباس خود اطمینان دارید، باید مراحل زیر را طی کنید:
مراحل افتتاح مغازه خرده فروشی یا عمده فروشی لباس
کسب مجوز فروشگاه
برای این کار می توانید هم شخصا اقدام به کسب جواز کنید و هم از شرکت هایی که کار ثبت و کسب مجوز انجام می دهند کمک بگیرید. این کار برای اقدامات مالیاتی و به طور کلی فعالیت مغازه تان ضروری است.
طرح کسب و کارتان را تهیه کنید
قصد دارید در مغازه لباس فروشی تان چه نوع لباسی بفروشید؟ به این فکر کنید که آیا قصد دارید لباس های زنانه، مردانه، بچگانه را بفروشید یا ترکیبی از این ها… ممکن است اصلا بخواهید مدل خاصی از لباس های زنانه را بفروشید، مثلا لباس ورزشی زنانه، لباس مجلسی، ….
قصد فروش هرچیزی را داشته باشید در همان ابتدای کار باید بدانید و روی کاغذ بیاورید! چون این کار، مقدمه ای برای برآورد هزینه های فروشگاه، شناسایی رقبا و پیش بینی سود است.
تامین مالی
باز کردن مغازه تک فروشی یا عمده فروشی لباس به خاطر خرید عمده لباس و سایر هزینه های جانبی می توان گفت کسب و کار گران قیمتی است و نیاز به تامین مالی دارد. برای این کار احتمالا نیاز به سرمایه گذار و یا وام بانکی پیدا می کنید. به همین خاطر است که پس انداز کردن سود کار، بسیار اهمیت دارد. معمولا افراد هزینه باز کردن مغازه را کمتر از مقدار واقعی برآورد می کنند که این کار به علت ندیدن بعضی هزینه هاست. شما برای باز کردن مغازه لباس فروشی باید هزینه خرید عمده لباس ، هزینه حقوق کارکنان ، دکوراسیون مغازه ، نورپردازی، هزینه سرمایش و گرمایش، هزینه آب و برق و …. را در نظر بگیرید.
پیدا کردن مکان مناسب مغازه
برای باز کردن مغازه تک فروشی یا عمده فروشی لباس ، یکی از مهم ترین کارها پیدا کردن مغازه مناسب است. منظور از مغازه مناسب دقیقا چیست؟ شهری که در آن فعالیت می کنید، محله ای که مغازه در آن قرار دارد، دسترسی های پیاده و خودرو و وسایل نقلیه عمومی، اگر در مرکز خرید هستید جای گیری شما در آن مرکز خرید، مغازه هایی که در همسایگی شما قرار دارند، همه و همه در مناسب بودن مغازه و فروشگاه لباس شما نقش دارند.
یک مغازه تک فروشی یا عمده فروشی لباس که در انتهای یک راهروی باریک در طبقه سوم یک پاساژ کم رفت و آمد در منطقه خلوت شهر فعالیت می کند، هرچقدر هم که لباس های مناسب با قیمت مناسب بفروشد، شانس دیده شدن کمی دارد.
خرید عمده لباس
حالا به مرحله اصلی کار رسیده اید. برای خرید لباس ها باید یا با واردکنندگان لباس آشنا شوید و یا با تولیدکنندگان . یکی از بهترین راه های پیدا کردن تامین کنندگان مناسب، سر زدن به نمایشگاه های لباس است. در آنجا با تعداد زیادی تولیدکننده لباس که نمونه کارهایشان هم در دسترس است، آشنا می شوید که به قیمتی مناسب تر از عمده فروشی لباس ، می توان اجناس را مستقیما از آنها خرید.
راه دیگر صحبت با هم صنفان با تجربه و خرید عمده لباس از هر عمده فروشی لباس یا تولیدکننده ای است که آنها توصیه می کنند. البته مورد اعتماد بودن فرد هم بسیار اهمیت دارد.
در خریدهایتان مد روز و فصل را در نظر بگیرید. اشتباهی که خیلی از مغازه داران مرتکب می شوند، درگیر محصولات ثابت شدن و عقب ماندن از مد روز و تغییر سلیقه مردم است.
تدوین سیاست های فروش
شما در طول کار خود ممکن است با مشکلات و مسائل فراوانی در زمینه های مختلف روبرو شوید. از همین ابتدای کار تصمیم بگیرید برای واریز حقوق کارکنان، پرداخت هزینه ها، برخورد با مشتریان، ساعات کاری، روزهای فعالیت، سرویس های مشتریان، نحوه برخورد با شکایات، بازگشت کالا و مسائلی از این دست چگونه برخورد کنید.
بدون عجله، زمانی نسبتا طولانی را برای بررسی مغازه های تک فروشی یا عمده فروشی لباس صرف کنید و بهترین ساعت کار ، سیاست های برخورد با کارکنان و اصول مشتری داری را بیاموزید و بر اساس آن رفتار کنید.
بازاریابی برای فروشگاه
روز افتتاحیه، زمانیکه برای اولین بار در مغازه را باز می کنید بهتر است دوستان، آشنایان، خانواده و کسانی را ببینید که آنها را دوست دارید و به شما اهمیت می دهند را ببینید. پس، از گفتن و دعوت کردن آنها هراسی نداشته باشید. در شبکه های اجتماعی و یا حضوری، آنها را دعوت کنید و بگویید که دوست دارید آنها را در این روز خاص ببینید.
برای دیده شدن فروشگاه تک فروشی یا عمده فروشی لباس خود، لازم است تا مدتها کار و تلاش کنید و هر روز به مشتریان دلایلی جدید برای بازدید از فروشگاهتان ارائه بدهید. مانند نمایشگاه مد، کالای جدید، تخفیف دوره ای و…..
در دیگر مطالب ما می توانید اصول فروشنده خوب شدن و جذب مشتریان بیشتر به مغازه را یاد بگیرید.
منبع: www.business.com
- ۹۷/۰۹/۰۴