معاملات بنگاه به بنگاه : Business-to-business
در این متن می خواهیم مطالبی را راجع به ویژگیهای معاملات b2b بر اساس تحقیقات ای تی مارکت ارائه نمائیم. معاملات بنگاه های اقتصادی با یکدیگر دارای ویژگیهایی است که آن ها را از سایر معاملات، متمایز می سازد.
قبل از اینکه به ادامه مطلب برویم، از این پس جهت مختصر نویسی معاملات بنگاه ها با یکدیگر را B2B می نامیم.
به چه معاملاتی، معاملات B2B می گویند:
معاملات تجارت به تجارت یا بنگاه به بنگاه که در ادبیات محاوره ای معاملات بیزینس تو بیزینس هم نامیده می شود (Business-to-business ) به یکی از طرق زیر اتفاق می افتد:
- یک کسب و کار برای فرایند تولید خود نیاز به خرید منابع دارد مانند: یک کارخانه تولید غذا که نمک خود را میخرد و یا برای فرایند بسته بندی خود نیاز به تهیه موادی خاص دارد.
- یک کسب و کار که نیاز به سرویس دیگری برای عملکرد تجارت خود دارد مانند: کارخانه تولید غذا از یک شرکت حسابداری برای حسابرسی استفاده میکند.
- یک کسب و کار که مجدداً محصولات و خدمات خود را به وسیله دیگران به فروش میرساند. مانند: یک خرده فروشی که محصول نهایی یک کارخانه تولید غذا را به فروش میرساند.
ویکی پدیا
ویژگیهای معاملات B2B
- - هر خریدی برای کسب سودی در آینده، انجام می شود
- - هر خریدی به منظور تهیه مواد اولیه، تجهیزات و یا حتی برای فروش مجدد بدون ارزش افزوده انجام می شود
- - رابطه خریدار و فروشنده بلندمدت تر می باشد
- - در خرید تجهیزات صنعتی و تخصصی، ارائه خدمات پس از فروش اهمیت ویژه ای می یابد.
- - حجم این نوع از معاملات خیلی بیشتر از معاملات b2c (تجارت بنگاه با مشتری) است.
به طور کلی حجم معاملات تجارت به تجارت بیشتر از حجم معاملات b2c است. دلیل اصلی این است که به طور معمول در یک زنجیره تأمین تراکنشهای b2b خیلی بیشتر جهت تامین مواد خام یا اجزای تشکیل دهنده محصول مورد معامله قرار میگیرد، ولی یک تراکنش b2c فقط برای فروش محصول نهایی انجام میشود. ویکی پدیا
برای مثال: یک کارخانه تولید اتومبیل را در نظر بگیرید. چندین معامله b2b رخ می دهد تا در انتها منجر به یک معامله b2c (تجارت با مصرف کننده) گردد.
- ۹۷/۰۹/۰۱