کالایی را انتخاب کنید که در آن دانش نسبی دارید و به آن کالا علاقه دارید. اگر فردی هستید که به پرورش گیاهان علاقه دارید و به این کار به شکل نسبی وارد هستید، چرا باید یک مغازه لباس فروشی تاسیس کنید؟
ممکن است بگویید فروش لباس بهتر است، این حرف کاملا صحیح است اما شما احتمالا جزو بهترین فروشندگانلباس نخواهید شد! چون رقیبان شما ممکن است کسانی باشند که علاقه اصلی شان این صنعت است و دانش بالاتری راجع به مد و به روز بودن کالاهایشان دارند، در نتیجه احتمالا شما تبدیل به یک فروشنده متوسط خواهید شد، اما در مقابل اگر وارد صنعتی که هم علاقه شماست و هم دانش نسبی اش را دارید شوید و پله پله و اصولی ادامه دهید احتمال تبدیل شدن شما به یک فروشنده بهتر و حتی یکی از بهترین ها در آن صنعت وجود دارد.
یادتان باشد بهترین شدن صرفا به معنی بهترین فروشنده ایران یا جهان نیست! همین که در یک منطقه و یا یک پاساژ یا… نسبت به رقیبان تان فروش بهتری داشته باشید موفقیت تلقی می شود و می توانید زندگی راحتی داشته باشید. پس علاقه و مهارتتان را در انتخاب صنعتی که میخواهید در آن وارد شوید در نظر بگیرید.
تحقیق راجع به صنعتی که انتخاب کرده اید
فرض کنید شما علاقه بسیار زیادی به جمع آوری تمبر دارید و فروش تمبر را تا به اینجا انتخاب کرده اید، آیا کار شما تمام شده و فردا باید مشغول باز کردن مغازه شوید؟ قطعا نه!
بعد از سنجیدن علاقه و مهارتتان باید راجع به این که آن کالا اصلا خریداری دارد، اگر دارد چه کسانی و به چه مقدار خریداری می کنند و …فکر کنید! احتمالا افراد خیلی خاص و کمی هستند که حاضرند تمبر های قدیمی شما را خریداری کنند، آیا این مقدار خرید و افراد کمی که تمایل به خرید دارند شما را راضی میکند؟ آیا هزینه های اجاره و آب و برق شما را پوشش می دهد؟ میتوانید برای این کار به فروشگاه های مشابه در صنعت انتخاب تان مراجعه کنید و فروششان را آنالیز کنید، حتی فروشگاه های آنلاین در صنعتتان را چک کنید و تا میتوانید اطلاعات جمع کنید و پر پایه آنها تصمیم بگیرید.
بخوانیم!
راجع به صنعت انتخابی تان مقالات کتاب ها و مجله های ایرانی و خارجی را مطالعه کنید، گوگل و سایت هایی مثل مجله عمدکس میتواند اطلاعات ساده اما کاربردی را برایتان پیدا کند. اطلاعات بیشتر شما برگ برنده ای در مقابل رقیبان تان خواهد بود و شما را به روز نگه میدارد.
تخمین حدودی از سود و زیان
لیست اجناسی که می خواهید برای پر کردن مغازه تان تهیه کنید به همراه تعداد و قیمت تهیه کنید. تمامی موارد دیگر مانند هزینه قفسه بندی مغازه، کولر، چراغ ها، رنگ، کفپوش و هرچیز دیگری که برایتان هزینه بر خواهد بود را در نظر بگیرید و یک قیمت تمام شده برای ورود به صنعت انتخابی تان را در نظر بگیرید و مطمئن شوید در ابتدای کار با کسری بودجه مواجه نمیشوید.
قیمت های خریداری عمده تان را با قیمت هایی که قصد دارید آنها را برای فروش قرار دهید مقایسه کنید و برآورد سود کنید. اگر یک مشتری در ماه داشته باشید چقدر سود خواهید کرد و اگر ١٠٠ مشتری داشته باشید چقدر! البته روی این پله بیش از حد وقت صرف نکنید چون فقط یک تخمین برای مسلط شدن شما به ابعاد کاری تان است.
وظایف
وظایف و نقش هایتان را مشخص کنید،اگر شریک یا فروشنده دیگری دارید دقیق و کامل مشخص کنید قرار است چند ساعت در روز کار کنید، چگونه کار کنید، چه کسی وظیفه تهیه اجناس را دارد؟ چه کسی دکور را می چیند و مغازه را تمیز میکند و…
این کار مخصوصا اگر چند نفر باشید تنش های بعدی را کم می کند و به کار شما نظم می دهد.
استراتژی
مشخص کنید که چه راهی برای فروشتان انتخاب کرده اید و چگونه قرار است کارتان را ادامه دهید و مشتری جذب کنید. آیا ایده خاصی در این جهت دارید؟ اگر دارید استراتژی شما برای پیاده کردن آن چیست؟ برگ برندهشما برای موفقیت در کارتان چیست؟ آیا برنامه ای برای پیشرفت کسب و کارتان در آینده دارید؟ همه اینها را به شکل مکتوب و نوشته داشته باشید تا مغزتان به شکل منظم تری بتواند روی ان تمرکز کند.
پیش بینی مالی
برآورد نسبی از چشم اندازه پنج ساله و هدف هایتان در این مدت داشته باشید. قرار است به کجا برسید و در چه بازه زمانی هدفتان باید محقق شود؟ آیا امکان دارد زودتر به هدفتان برسید؟ پله بعدی تان کجاست؟ در آمدتان در نقطه هدف چقدر خواهد بود و…
مکان یابی
محل مورد نظر را جستجو کنید. آیا کالایی لوکس را انتخاب کرده اید؟ احتمالا باید مغازه تان در مناطق قوی از نظر مالی بنا کنید،البته در نظر بگیرید که قیمت های این مغازه ها اکثرا بالاست. آیا قصد دارید یک طلا فروشی باز کنید و با تبلیغات آنلاین مشتری جذب کنید؟ پس لازم نیست مغازه ای کنار خیابان اصلی بخرید یا اجاره کنید چون استراتژی تبلیغات شما آنلاین است.
به قیمت های تمام شده قبلتان قیمت مغازه و اجاره های انرا اضافه کنید، آیا از پس اجاره ها برمی آیید و سودی برایتان میماند؟ اگر نه باید به پله های قبل برگردید و پلن تان را اصلاح کنید، ممکن است کالایی که انتخاب کرده اید به درد مغازه انتخابی تان نخورد، یا اگر از پله های قبل مطمئن هستید به فکر مکان دیگری برای کارتان باشید.
از تاریخچه قبلی مغازه تان با خبر شوید،چه کالایی میفروخته یا چه خدماتی ارائه می داده، آیا مشتری های زیادی داشته؟ چرا از آنجا رفته است و…
مکان انتخابی تان را با کالایتان هماهنگ کنید،در پاساژی که همه پارچه فروشند فروختن لوازم خودرو نمی تواند کار جالبی باشد!
قوانین
راجع به قوانین مالیاتی و عوارض ها، هزینه های پروانه کسب و… تحقیق کنید و اجازه ندهید به دلیل نا آگاهی، هزینه های بی رویه به شما تحمیل شود.
- ۹۷/۰۸/۲۸