پس از غول الکترونیک اپل، ارزش مالی سهام شرکت آمازون نیز روز سه شنبه از مرز یک تریلیون دلار گذشت.
به گزارش تارنمای روزنامه 'وال استریت ژورنال' آمریکا، سهام شرکت آمازون 1.9 درصد در معامله روز سه شنبه افزایش یافت تا این شرکت پس از اپل دومین شرکت آمریکایی باشد که ارزش آن در بازار سهام از مرز یک هزار میلیارد دلار بگذرد.
با این احتساب، میزان دارایی «جف بیزوس» مدیرعامل و موسس آمازون بهعنوان ثروتمندترین مرد جهان با 2.6 میلیارد دلار افزایش به 167.3 میلیارد دلار برسد.
پیش از آمازون، شرکت اپل نخستین شرکت آمریکایی بود که اوایل ماه آگوست گذشته (10 مرداد) سهام آن به یک هزار میلیارد دلار رسید.
موسس آمازون، این شرکت را در سال 1994 در گاراژ منزلش و با پولی که از والدینش قرض گرفته بود، برای فروش کتاب تاسیس و سپس بخشهای دیگری را نیز به آن افزود.
به باور کارشناسان، این دو شرکت غول را نمی توان با یکدیگر مقایسه کرد چون حوزه فعالیت آنها شباهتی به یکدیگر ندارد. حیات شرکت اپل تنها محدود به تولید و فروش آیفون می شود، در حالی که عرصه فعالیت آمازون بسیار متنوع است.
بسیاری بر این باورند که دلیل اصلی موفقیت آمازون که نام اولیه آن 'کادابرا' بوده است، در ایجاد نوآوری است.
همشهری آنلاین: پولدارترین مرد تاریخ و مالک نخستین و تنها شرکت هزار میلیارد دلاری دنیا معتقد است آمازون هم روزی سقوط را تجربه میکند و ورشکست میشود.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، جف بیزاس در دیدار اخیر خود با کارکنان شرکت آمازون به همه هشدار داد اگر نگاهشان به جای مشتری به درون باشد، دیر یا زود باید شاهد مرگ بزرگترین و ترسناکترین خردهفروش روی کره زمین باشند. فایل صوتی گفتههای بیزاس در این دیدار به تازگی به دست شبکه سیانبیسی رسیده و موجی از نگرانی بین فعالان صنعت خردهفروشی ایجاد کرده است.
مالک و رئیس آمازون در این دیدار به همکاران خود گفته است: «آمازون آنقدر بزرگ نیست که شکست بخورد. در واقع، پیشبینی من این است که آمازون یک روز سقوط میکند. آمازون ورشکست میشود. اگر به شرکتهای بزرگ نگاه کنید، دوره زندگی آنها به بالای ۳۰ سال میل میکند نه بالای ۱۰۰ سال.» این دیدار اندکی پس از آن انجام شد که شرکت سیرز به عنوان یکی از بزرگترین خردهفروشیهای زنجیرهای دنیا اعلام ورشکستگی کرد و قافیه را به آمازون باخت.
به عقیده بیزاس، تنها راهی که میتواند مانع ورشکست شدن آمازون شود یا آن را به تاخیر بیندازد، پیش رفتن با خواست مشتریان است: «اگر به جای تمرکز روی مشتریان روی خودمان متمرکز شویم، این آغاز یک پایان خواهد بود. ما باید بکوشیم و رسیدن آن روز تا آنجا که ممکن است به تاخیر بیندازیم.» گفتههای صریح و تلخ رئیس آمازون در واقع پایانی بود بر یک هفته بسیار سخت برای بزرگترین شرکت و پولدارترین انسان دنیا.
چند روز پیش تلاش بیش از ۲۰۰ شهر و منطقه در آمریکا برای میزبانی از دو دفتر مرکزی آمازون با اعلام نام برندگان به پایان رسید. قرار است آمازون ساختمانهای مرکزی و انبارهای تازه خود را در دو شهر کویینز در نیویورک و آرلینگتن در ویرجینیا بسازد. این در حالی است که سخاوت مسئولان نیویورک برای دادن یارانه ۳.۵ میلیارد دلاری به مدیران آمازون به شدت مورد انتقاد شهروندان و اعضای شورای شهر قرار گرفته است.
از سوی دیگر، بیزاس سایه یک تهدید همیشگی به نام دونالد ترامپ را روی سر خود میبیند. مالک آمازون سهام روزنامه واشنگتنپست را در اختیار دارد؛ روزنامهای که به شدت منتقد سیاستهای رئیسجمهوری ماجراجوی آمریکا و دولت اوست. ترامپ تهدید کرده در آینده نزدیک سراغ واشنگتنپست میرود تا درباره فرار مالیاتی و استفاده آن از خدمات پست آمریکا تحقیق کند.
بر اساس برنامهای که مدیران آمازون اعلام کردهاند، راهاندازی دو دفتر مرکزی برای آنها هزینهای پنج میلیارد دلاری خواهد داشت. ضمن اینکه برای دو دفتر در کویینز نیویورک و آرلینگتن، خارج از واشنگتن دیسی هر کدام ۲۵ هزار فرصت شغلی ایجاد میکند. برنامه دیگر آمازون راهاندازی یک مرکز حمل و نقل و ارسال سفارش در نشویل است که نیاز به استخدام پنج هزار نیروی کار دارد.
حمله ترامپ به جف بزوس
بزوس ادامه داد: «هیچ طرح عمومیای وجود ندارد که همه مردم با هم همه تیترها را دوست داشته باشند؛ اشکالی ندارد؛ این ذات روزنامهنگاری است. اما چیزی که آقای رئیسجمهوری باید بگوید این است که بسیار خوب است رسانهها همه مسائل را موشکافی میکنند. این موضوع باعث ایجاد امنیت و اطمینان در جامعه میشود.»
موسس شرکت آمازون گفت که «دشمنِ مردم» نامیدن رسانهها و تخریب آنها، کار بسیار خطرناکی است.
جف بزوس در ادامه گفت: «ما در جامعهای زندگی میکنیم که تنها قوانین از ما محافظت نمیکند، بلکه نُرمها و معیارهای اجتماعی هم محافظ ماست و هر زمانی که شما به اینها حمله میکنید، در حال تخریب حفاظها هستید.»
بسیاری از مخاطبان و تماشاچیان با شنیدن این حرفها خوشحال شدند.
بسیاری از آنها از شنیدن اینکه بزوس، مدیر عامل و موسس شرکت آمازون در مورد سیاست صحبت میکند، به هیجان آمدند.مراسم شام در کلوب اقتصادی واشینگتن برگزار شد. هزینههای این مراسم توسط ائتلافی از همراهان محلی حمایت میشد که به دنبال ارایه خدماتی برای مردم جهت یافتن مسکنهای ارزانتر هستند.
چند تن از مقامات سیاسی نیز در این مراسم حضور داشتند، از جمله لری هوگان، فرماندار مریلند؛ موریل بوزر، شهردار واشینگتن، رئیس اداره خدمات عمومی، رئیس اداره پست و سایر مقامات محلی. رالف نورتهام، فرماندار ویرجینیا نیز به این مراسم دعوت شده بود، اما به دلیل شرایط ایجاد شده در پی طوفان فلورنس نتوانسته بود در این مراسم حضور پیدا کند. در عوض، او مدیر توسعه اقتصادی خود را به این مراسم فرستاد.
شرکت آمازون مرتبا هدف حملات دونالد ترامپ بوده است. یکی از دلایل دلخوری ترامپ این است که جف بزوس، بنیانگذار و از سهامداران اصلی آمازون در عین حال مالک روزنامه واشینگتنپست است. ترامپ این روزنامه را به دلیل پوشش انتقادی اخبار کارزار انتخاباتیاش به نشر «اخبار جعلی» متهم کرده است.
ترامپ پیشتر شرکت آمازون را متهم کرده بود که از «واشینگتنپست دغلکار» برای لابیگری استفاده میکند.
روزنامه واشینگتنپست در گذشته به اتهامات ترامپ در مورد لابیگری پاسخ داده و تاکید کرده است که جف بزوس در تصمیمات سردبیری این روزنامه دخالتی ندارد.
ترامپ همچنین پیشتر به شرکت تجارت اینترنتی آمازون حمله کرده و گفته بود که قرارداد آن شرکت با اداره پست آمریکا برای ارسال بستههای پستی زیانده بوده و به مالیاتدهندگان آمریکایی ضربه میزند. این در حالی است که طبق تحقیقات اداره فدرال ناظر بر قراردادهای تجاری، معامله اداره پست با شرکت آمازون سودآور است.
ترامپ در پیامی روی شبکه توییتر نوشت: «اداره پست آمریکا برای هر بستهای که برای شرکت آمازون حمل میکند به طور متوسط ۱.۵ دلار ضرر میدهد. روی هم رفته میلیاردها دلار میشود.»
- ۹۷/۰۸/۲۷